Вівторок, 23.04.2024

Відділ освіти Красноградської міської ради Харківської області

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

www.portal.rada.gov.ua

www.president.gov.ua

www.kmu.gov.ua

www.mon.gov.ua

http://dniokh.gov.ua

Педпреса

Портал Академії

Регіональний центр зайнятості

http://osvita.ua/

http://krasnogradrda.gov.ua/

http://krasnograd-rada.gov.ua/

http://krrada.kh.ua/

Головна » 2014 » Лютий » 19 » ХХХІІІ обласна тематична виставка ефективного педагогічного досвіду «Інноваційні технології навчання іноземних мов»
11:19
ХХХІІІ обласна тематична виставка ефективного педагогічного досвіду «Інноваційні технології навчання іноземних мов»
У 2011 році розпочав свою діяльність освітній округ «Крок у Європу», опорним закладом якого є Красноградська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 ім. О.І.Копиленка, а суб’єктами округу – Попівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Красноградської районної державної адміністрації Харківської області та Красноградський дошкільний навчально-виховний заклад №5 (ясла-садок) Красноградської міської ради Харківської області.

Провідною ідеєю округу є створення в єдиному освітньому просторі належних умов для самовизначення та самореалізації конкурентоспроможної особистості суб’єктів освітнього округу, забезпечення професійного зростання педагогічних працівників, покращення навчально-виховного процесу, реалізація допрофільної підготовки і профільного навчання, розвиток творчих здібностей, нахилів, обдарувань дітей, впровадження сучасних освітніх технологій на уроках англійської мови та в позаурочний час.

Одним із провідних завдань сучасного вчителя іноземної мови є формування в учнів основних компетентностей: соціальної, полікультурної, інформаційної, комунікативної; саморозвитку, продуктивної творчої діяльності. Це робить навчання іноземної мови не лише важливим засобом духовного збагачення кожної дитини, але і формує їх життєву компетентність. Саме тому учителі англійської мови освітнього округу переходять від традиційних методів, прийомів та форм роботи до сучасних, надаючи перевагу методу проектів, впровадженню ігрових та інтерактивних технологій, використання ІКТ та впровадженню в практику нетрадиційних форм організації уроку англійської мови. 

Значна увага в окрузі приділяється позакласній роботі. На базі опорного закладу працює гурток «Гіди і перекладачі» та клуб «English Club», головна мета яких залучити дітей до самостійної пошукової діяльності та збагатити їх знаннями з історичного, економічного, культурного та соціального аспектів життя англомовних країн.

Психологічний супровід також є невід’ємною частиною роботи.  Кваліфіковані фахівці проводять систематичну роботу вивчаючи інтереси, нахили, здібності, потреби, проблеми, готовність дітей до навчально-виховної діяльності. Діагностуючи, проводячи анкетування та тестування, співбесіди та консультації для дітей та батьків, вони створюють комфортну психологічну атмосферу для плідної співпраці всіх учасників навчально-виховного процесу. Можна відмітити, що за досить короткий термін функціонування освітнього округу педагогічному колективу вдалося досягти значних результатів в організації методичної та навчально-виховної роботи: розроблено ефективну систему методичної роботи, здійснюється методична та психолого-педагогічна підтримка учасників навчально-виховного процесу, впроваджуються сучасні технології викладання іноземної мови, організовано допрофільну підготовку за напрямом іноземна мова (англійська), здійснюється підтримка здібних, талановитих, обдарованих дітей, забезпечується розвиток їх можливостей, організовано позаурочну роботу з англійської мови. В окрузі працює злагоджений творчий колектив учителів іноземної мови, які постійно працюють над удосконаленням своєї педагогічної майстерності. 

Поступово підвищується якість іншомовної освіти, про що свідчать результати ДПА, ЗНО, результати участі у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з іноземної мови, інтерактивному конкурсі «Гринвіч», конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН України.

У 2013/2014 навчальному році освітній округ презентував досвід своєї роботи на ХХХІІІ обласній тематичній відкритій виставці ефективного педагогічного досвіду «Інноваційні технології навчання іноземних мов», де був відзначений дипломом І ступеня.

Переглядів: 599 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

https://sadik.kh.ua/

https://sqe.gov.ua

https://data.gov.ua/organization/ministerstvo-osvity-i-nauky-ukrayiny?page=1

http://nus.org.ua

https://legalaid.gov.ua

https://www.unicef.org/ukraine/uk

http://la-strada.org.ua

Національна дитяча гаряча лінія
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Красноград 2024