Середа, 24.04.2024

Відділ освіти Красноградської міської ради Харківської області

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

www.portal.rada.gov.ua

www.president.gov.ua

www.kmu.gov.ua

www.mon.gov.ua

http://dniokh.gov.ua

Педпреса

Портал Академії

Регіональний центр зайнятості

http://osvita.ua/

http://krasnogradrda.gov.ua/

http://krasnograd-rada.gov.ua/

http://krrada.kh.ua/

Головна » 2016 » Січень » 19 » Молодіжний рух «Молодь за здоровий спосіб життя»
14:16
Молодіжний рух «Молодь за здоровий спосіб життя»

 

Молодіжний рух «Молодь за здоровий спосіб життя» зародився на Красноградщині близько 10 років тому.

Результатом роботи педагогів та психологів з учнями щодо формування навичок збереження здоров’я було спочатку проведення районного зльоту підлітків-інструкторів програми «Рівний-рівному» серед кількох навчальних закладів.

Згодом до участі  залучалося все більше учасників впровадження превентивних програм «Сприяння просвітницькій роботі «рівний-рівному» серед молоді України щодо здорового способу життя», «Захисти себе від ВІЛ», «Дорослішай на здоров’я» та «Сімейні цінності», якими охоплено у поточному році 442 учня 8-11 класів 20 загальноосвітніх навчальних закладів району. Впровадження здійснюють 35 тренерів – це вчителі основ здоров’я та практичні психологи.

Конкурс поступово переріс у масовий фестиваль - змагання агітбригад, об’єднавши учнів всіх навчальних закладів району з метою утвердження і пропаганди здорового способу життя, запобігання негативним проявам серед дітей і молоді, виявлення та підтримки талановитих підлітків.

Переможцями фестивалю-конкурсу на регіональному етапах кілька років поспіль були команди Красноградського району:

команда «Позитив» Красноградської гімназії «Гранд» двократні переможці ІІ (регіонального) етапу V  та VI-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я» 2012 року (ІІ місце), 2013 року (І місце) та призери фіналу VI-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я» 2013 року (ІІ місце) у м. Києві;

команда «Сузір’я» Наталинського НВК двократні переможці ІІ (регіонального) етапу ІV та VIІ-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я» 2011 року (І місце), 2014 року (І місце) та лауреати фіналу VIІ-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я» 2011 року у м. Одеса;

команда «Сила» Красноградського НВК №3 Красноградської районної державної адміністрації – призер ІІ (регіонального) етапу VІІІ   Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я» 2015 року (І місце), яка представила Харківську область 13-17 січня 2016 року у м. Вільнюс, Литовська республіка на Міжнародному фестивалі дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія».

Організаторами фестивалю є Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця», Литовська громадська організація «Серце до серця», за підтримки:

Секретаріату Кабінету Міністрів України,

Міністерства культури України,

Міністерства молоді та спорту України,

Міністерства охорони здоров’я України,

Посольства Литовської республіки в Україні,

Литовського центру дітей та молоді.

Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія» проводиться з метою виявлення та підтримки обдарованих дітей і молоді; встановлення творчих контактів, сприяння дружнім зв’язкам й зміцненню взаємодії між дітьми та молоддю з різних регіонів України, зарубіжних країн; популяризації надбань української національної культури, художніх засобів і можливостей мистецтва серед дітей та молоді на міжнародному рівні.

Під час фестивалю пройшли конкурси у різних номінаціях, зокрема: «Вокал», «Хореографія», «Образотворче, декоративно-ужиткове та прикладне мистецтво», «Літературно-музично-спортивні міні композиції «Молодь обирає здоров’я».

Команда «Сила» Красноградського НВК №3 у складі:

Бахмат Вікторія

Бешенко Олександр

Гужва Анна

Козлова Дар’я

Лисогор Лада

Петрікін Сергій

Попова Наталя

презентувала свій виступ у номінації «Конкурс літературно-музично-спортивних міні композицій «Молодь обирає здоров’я».

Міжнародне журі високо оцінило виступ наших учасників, який був нагороджений Дипломом за зайняте І місце у даній номінації Міжнародного фестивалю дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія» та за високий рівень виконавської майстерності. А також колектив Красноградського НВК №3 отримав Подяку Міністерства культури України за сприяння в організації та забезпеченні участі команди «Сила» у Міжнародному фестивалі дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія».

Виступ команди був спрямований на популяризацію переваг здорового способу життя, формування у молоді навичок безпечної поведінки, збереження власного життя і здоров’я, відображення духовних цінностей і традицій українського народу в поєднанні з сучасними зразками молодіжної культури та мистецтва.

У поїздці команду супроводжували відповідальні особи:

Педагог-організатор Красноградського НВК №3, Волошко Ліана Володимирівна – керівник команди;

Заступник директора Красноградського НВК №3 - Грузінова Маргарита Вікторівна;

Методист районного методичного центру відділу освіти Красноградської райдержадміністрації - Матвійчук Валентина Євгенівна.

Вітаємо переможців й бажаємо подальших творчих успіхів та перемог!

Під час поїздки учасники здійснили подорож через Польську республіку та відвідали міста Люблін і Варшаву, де пройшли екскурсії містом  «В обіймах Середньовіччя» та «Вузькими вуличками і площами Старої Варшави». У Литовській республіці діти здійснили екскурсію «Старе місто Вільнюса — серце Литви» та відвідали кафедральний собор, Палац Правителів, городище на пагорбі Гідімінаса, Собор св. Тереси, каплицю з чудотворною іконою Діви Марії Остробрамської, Вільнюський університет, музей-галерею янтарю, костел св. Анни, Ворота зорі а також екскурсію до міста Трака́й — стародавньої столиці Литви».

Висловлюємо щиру подяку за спонсорську допомогу в організації підготовки та забезпеченні участі команди «Сила» Красноградського НВК №3 у Міжнародному фестивалі дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія»:

першому заступнику голови Красноградської районної державної адміністрації - Клочкову Олександру Борисовичу;

голові Красноградської районної ради - Птишнику Володимиру Олександровичу;

голові Красноградської міської ради – Максиму Володимиру Івановичу;

начальнику відділу освіти - Туровій Антоніні Іванівні;

директору ТОВ «Аграрник» - Біляку Віктору Володимировичу;

директору ТОВ АФ «Піщанська» - Юркову Михайлу Степановичу;

підприємцю - Полякову Олександру Георгійовичу;

директору районного будинку культури - Черкашиній Тетяні Михайлівні;

Шаровій Світлані Григорівні, Пилипенко Ірині Миколаївні;

директору Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості - Федосєєвій Світлані Володимирівні, завідувачу загально-масового відділу Чепурній Тетяні Іванівні та іншим співробітникам;

голові Правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» - Горінову Павлу Валерійовичу.

Переглядів: 957 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

https://sadik.kh.ua/

https://sqe.gov.ua

https://data.gov.ua/organization/ministerstvo-osvity-i-nauky-ukrayiny?page=1

http://nus.org.ua

https://legalaid.gov.ua

https://www.unicef.org/ukraine/uk

http://la-strada.org.ua

Національна дитяча гаряча лінія
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Красноград 2024