Саме дошкільний вік - це важливий період, коли формується людська особистість, закладаються міцні основи фізичного здоров’я. У закладах дошкільної освіти питанню організації здорового харчування приділяється належна увага. Пріоритетним є формування культурно-гігієнічних навичок, навичок самообслуговування, навчання культурі поведінки під час прийому їжі та привчання дітей до вживання корисних страв. Загальновідомо, що їжа є джерелом енергії, необхідної для діяльності всіх органів та систем дитячого організму. Щодня на кухню дитячих садків потрапляють лише доброякісні продукти, для дітей організовано 3-разовий режим харчування. Меню збалансоване, містить достатню кількість білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин, вітамінів, що сповна забезпечують енергетичні витрати дитячого організму. У співпраці з Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» та за участі Красноградських ЗДО №5, №17, Піщанського ЗДО, дошкільного підрозділу Красноградського ліцею №3 підготовлено інформаційні відеоматеріали щодо організації харчування та відповідної освітньої роботи з дітьми у дитячих садках.
|